Noordermarkt wekelijks op zaterdag 9.00 - 16.00 u | maandag van 9.00 - 13.00 u

facebook instagram
https://www.noordermarkt-amsterdam.nl/uploads/images/fotostroke/Heden-0.jpg

Heden en toekomst

In Amsterdam ging in juni 1987, met nog slechts acht kleine bedrijven, de eerste dag van de Nederlandse Boerenmarkt op de Noordermarkt van start. En de stad was enorm enthousiast. Zo kwamen er in alle grote steden van het land boerenmarkten, maar er blijft maar ÉÉN NOORDERMARKT. In de jaren die volgen, groeit de markt. Zaterdag zou een markante marktdag worden door de kwaliteitsprodukten, de mensen, de gezellige sfeer en de koffie met taart in één van de vele café's in de buurt van de Noordermarkt.

Op 10 februari 1988 vindt er een buurtvergadering plaats betreffende de herinrichting van de Noordermarkt. Op marktdagen moet het plein toegankelijk blijven voor auto's. In 1993 begint de restauratie van de buitenzijde van de Noorderkerk, die in juni 1995 min of meer is voltooid.

De laatste twintig jaar is de Noordermarkt uitgegroeid tot een unieke markt met een bijzonder aanbod aan antiek en curiosa, etnografica, glas- en serviesgoed, textiel, kleding, 2e hands- en antiquarische boeken, grammofoonplaten, grafiek en schilderijen, art-films op DVD. Er zijn ook nieuwe produkten van producenten en ontwerpers van sieraden, tassen van gerecycled materiaal, kleding, hoeden en petten. En niet te vergeten bijzondere planten voor tuinen met een natuurlijke uitstraling.

De straathandel is tot op heden van het allergrootste belang voor de sociaal-economische ontwikkeling van de stad. De Noordermarkt op zaterdag is een combinatie van een bijzondere warenmarkt (waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke plaats inneemt), biologische Boerenmarkt en direct om de hoek de Lindengrachtmarkt: 3 markten in één die u niet mag missen.

In 2023 bestaat de Noordermarkt 400 jaar