Noordermarkt | zat 9:00 - 16.00 u | ma.ochtend 9:00 - 13:00 u |

facebook instagram
https://www.noordermarkt-amsterdam.nl/uploads/images/fotostroke/Omgeving-2.jpg

Omgeving

Een dagje Noordermarkt op zaterdag biedt niet alleen veel diverse unieke produkten, ook de aangrenzende biologische Boerenmarkt en direct om de hoek de Lindengrachtmarkt zorgen voor nog méér kijk- en koopplezier. Zowel op en rondom het marktplein als in de nabije Jordaanstraatjes kun je heerlijk eten en drinken bij de leukste cafés en restaurants van Amsterdam.

Drie markten in één

Noordermarkt www.noordermarkt-amsterdam.nl

Biologische Noordermarkt www.biologischenoordermarkt.nl

Lindengrachtmarkt www.amsterdam.info

Bezienswaardigheden

 

 

Horeca

Libertine Petit Café Noordermarkt Het niveau van Libertine is aanzienlijk hoger dan de eenvoudigere eetcafés en restaurants in deze buurt. Chef Stephan Robert is een echte Fransman en serveert de klassiekers van zijn vaderland. Voor een ontbijt tijdens de vroege uurtjes, een uitgebreide brunch of een borrel in de avond, maar ook voor een diner.

#JOEANDTHEJUICE - opening 2019 dagelijks genieten van lekkere sapjes, koffie en sandwiches.

Café Hegeraad een traditioneel Amsterdams bruincafé ligt aan de Noordermarkt achter de Noorderkerk in de Amsterdamse Jordaan.

Café Winkel staat bekend om haar appeltaart die door menigeen wordt verorberd na een ochtend slenteren op de Noordermarkt.

Café Papeneiland is een typisch voorbeeld van een gezellige authentieke ''bruine kroeg''.

Café Thijssen op een van de mooiste plekjes in de Jordaan Lindengracht/Brouwersgracht.

Bij Restaurant Domenica 'op de Noordermarkt is het altijd zondag'. Iedere dag van de week, en met o.a. chef Flavio Ghignoni Carestia (van Toscanini) in de keuken, kan het niet anders dat er weer heerlijk Italiaans gekookt gaat worden. Een waardige opvolger van restaurant Bordewijk.